Kampenaar op laffe wijze beroofd door groep mannen

Politie zoekt getuigen
Politie zoekt getuigen
Foto: Politie Kampen

Een 28-jarige man uit Kampen is afgelopen nacht in de Sint Jacobstraat in zijn woonplaats beroofd door een groep mannen. Dat meldt de politie Kampen op facebook.

Het slachtoffer liep daar rond 02.00 uur toen een groep mannen om hem heen ging staan en om geld vroeg. De Kampenaar was dusdanig geïntimideerd dat hij geld gaf. De groep fietste weg, maar kwam later terug en beroofde hem van zijn portemonnee en telefoon.

Beroving

De verdachten fietsten na de beroving in de richting van de Hofstraat. Het slachtoffer is nog achter de mannen aangerend, maar zij waren te snel op de fiets. Ongeveer een kwartier later kwam de groep, bestaande uit vier of vijf mannen, terug. Weer omringden zij het slachtoffer, die liep in de richting van Sint Jacobstraat naar de Boven Nieuwstraat. De mannen bleven bij hem tot de kruising Sint Jacobstraat en de Boven Nieuwstraat en fietsten toen weg. Toen ontdekte de man dat ook zijn portemonnee en telefoon waren gestolen. Door de impact van de gebeurtenissen had hij dit niet gemerkt. Ook wist hij niet exact uit hoeveel mannen de groep bestond, maar mogelijk waren dit er vier of vijf. Een van de mannen droeg een lichtblauw shirt of vest.

Getuigenoproep

De politie wil graag weten wat er in de nacht van 17 op 18 augustus aan de Sint Jacobstraat en Boven Nieuwstraat in Kampen is gebeurd. Bellen kan via 0900-8844 en meld zaaknummer 2018371983.

Cookieinstellingen