Met de touringcar op zoek naar afleiding in het verkeer

Veel bekeuringen vanwege afleiding in het verkeer
Foto: politie

Twee van de drie dagen zitten erop voor het Team Verkeer Oost-Nederland heeft met de touringcar weer gericht toezicht gehouden op met name de bestuurders die tijdens het rijden een telefoon vasthouden.

Dit gebeurde op de autosnelwegen gelegen in Gelderland en Overijssel. De aanwezige media heeft ons werk gefilmd en zal hiervan verslag doen in de (digitale) kranten en op lokale en landelijke televisie, zoals de NOS. Vanuit een touringcar hebben de agenten goed zicht op de handen van praktisch alle bestuurders, nu dus ook op bestuurders van o.a. vrachtwagens. Onopvallende eenheden van de politie die voor en achter de bus reden, zetten de betreffende overtreders aan de kant zodat er bekeurd kon worden. De boete bedraagt inmiddels €230.

324 bekeuringen

Afleiding is een belangrijke ongevalsoorzaak en daarom heeft dit extra onze aandacht. Er werd 324 keer bekeurd voor het vasthouden van de telefoon en 110 keer voor andere zaken zoals snelheid (1 x invordering rijbewijs), negeren rood kruis, puntstuk gebruiken, kleven, rijden zonder rijbewijs etc.

Geen gordel

Door een aantal mensen werd de politie erop gewezen dat ze zelf ook aan de regels moeten houden. Want waarom hebben die agenten in de bus geen gordel om? De agenten hebben hiervoor een vrijstelling. Tijdens de controle kijken de agenten in de bus of mensen een mobiele telefoon in hun hand hebben tijdens het rijden. Als dat het geval is moeten ze ook allerlei gegevens van de auto opschrijven. Dat is niet altijd goed te zien en het verkeer op de snelweg rijdt gewoon door, waardoor je soms achterstevoren in je stoel komt te zitten, even naar achter moet lopen om daar door het raam te kijken of met je collega moet overleggen. Met een gordel om kunnen we dit dus niet doen.

Opgelet

Ook morgen zijn ze weer op pad, want uiteindelijk hopen de agenten dat steeds minder mensen zich laten afleiden op de weg!

Reacties

article
19173
Met de touringcar op zoek naar afleiding in het verkeer
Twee van de drie dagen zitten erop voor het Team Verkeer Oost-Nederland heeft met de
https://kampen.nieuws.nl/112/19173/touringcar-op-zoek-naar-afleiding-verkeer/
2018-10-17T22:33:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/174/2018/10/17223236/touringbus-politie-bekeuringen.jpg
112 Nieuws/Politie, Nieuws, regio