Sleutel Cellebroederspoort overgedragen aan Kamper Events

Foto: Redactie Kampen

Naast de Nieuwe Toren exploiteert Kamper Events nu ook de Cellebroederspoort. Woensdag 22 juni is het contract getekend en heeft de gemeente Kampen de sleutel overhandigd aan Kamper Events. Met de exploitatie van de twee monumenten wil Kamper Events een breder cultureel programma neerzetten voor inwoners en toeristen van Kampen.

Wethouder Martin Ekker: “Door het toegankelijk maken van de poort voor publiek hopen wij dat dit monument weer tot leven komt. Zo kunnen zowel inwoners als toeristen genieten van de rijke historie van Kampen.”

Bezoekers kunnen straks in de Cellebroederspoort terecht voor rondleidingen en andere uitjes en evenementen waarbij de culturele achtergrond van de poort centraal staat.
Kamper Events is nog aan het kijken naar de exacte invulling van de poort en wil daarbij graag samenwerken met lokale ondernemers. “Denk bijvoorbeeld aan een sigarenworkshop in de Cellebroederspoort waar deelnemers de geschiedenis van Kampen meekrijgen” vertelt Jos Hogenbirk (Kamper Events) enthousiast. “Met de exploitatie van de twee monumenten willen we graag concepten neerzetten die Kampen toeristisch gezien op de kaart zet.”

Kamper Events zal de komende tijd diverse concepten testen om vervolgens samen met de gemeente Kampen een gezamenlijke toekomstvisie te ontwikkelen.

Cookieinstellingen