Kampen contracteert aanbieders huishoudelijke hulp

Foto: Public Domain

Voor de uitvoering van de huishoudelijke hulp in Kampen hebben gemeente en zes zorgaanbieders vandaag een overeenkomst gesloten. Eind juni besloot het college om huishoudelijke hulp weer als voorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) aan te bieden. Aanleiding vormde de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep – de hoogste bestuursrechter in Nederland – afgelopen mei.
De oplossing is een maatwerkvoorziening geworden. Dit betekent dat inwoners die vanwege een beperking huishoudelijke hulp nodig hebben, zich kunnen melden bij de gemeente. In een gesprek wordt nagegaan welke huishoudelijke taken inwoners zelf of met behulp van hun omgeving nog kunnen uitvoeren. Daarna kijkt de gemeente hoeveel aanvullende huishoudelijke hulp er nog nodig is. Voor de uitvoering heeft de gemeente vandaag zes zorgaanbieders gecontracteerd.

Beter Thuis Wonen Thuiszorg BV
Curadomi/ Stichting Lelie Zorggroep
De Nieuwe Zorg Thuis
Ik zijn wij
PGVZ
Stichting IJsselheem Holding
Ook andere aanbieders  zijn welkom toe te treden wanneer ze voldoen aan de contractvoorwaarden.

Wethouder Eibert Spaan: “Direct na de uitspraak van de Centrale Raad hebben we alle zeilen bijgezet om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Een oplossing die recht doet aan de uitspraak van de Centrale Raad én tegelijk snel uitvoerbaar is om zo de mensen die ondersteuning nodig hebben snel en goed van dienst te kunnen zijn. Ik waardeer het enorm dat we samen met onze aanbieders zo snel tot een oplossing zijn gekomen”.

De maatwerkvoorziening geldt voor de periode van één jaar; tot 1 juli 2017. Voor de lange termijn gaat de gemeente samen met zorgaanbieders en partijen als de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning komende tijd werken aan een toekomstbestendige invulling. Uitgangspunt in Kampen is en blijft dat degene die zorg nodig heeft, deze ook ontvangt.

Alle betrokkenen worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die bijzondere bijstand of huishoudelijke hulp toelage voor hulp bij het huishouden ontvingen, werden in juni per brief geïnformeerd over het nieuwe beleid. Mede op advies van de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning  heeft het college besloten om ook de mensen die voor 2015 huishoudelijke hulp van de gemeente ontvingen, actief te informeren. Zij ontvangen eind augustus een brief over de veranderingen.

Cookieinstellingen