Nieuwbouw parkeergarage Buitenhaven

Foto: Gemeente Kampen

De voorbereidingen voor de nieuwe parkeergarage Buitenhaven zijn in volle gang. Op 28 juni heeft de rechter een uitspraak gedaan over bezwaren tegen de nieuwbouw. Deze uitspraak was voor de gemeente Kampen positief. Dit betekent dat we verder mogen met de bouw van de nieuwe parkeergarage. Hegeman Beton en Industriebouw B.V. uit Nijverdal voert de werkzaamheden uit.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • het saneren van vervuilde grond en het verleggen van kabels en leidingen;
  • de bouw van de nieuwe parkeergarage;
  • de inrichting van het openbare gebied zoals de groeninrichting, voetpaden en het opnieuw inrichten van de Noordweg en de Oranjesingel.

Afsluiting vanaf 22 augustus

In verband met de start van deze werkzaamheden, wordt het terrein van het huidige parkeerterrein en een gedeelte van de Noordweg vanaf maandag 22 augustus 2016 afgesloten voor het autoverkeer. We verwachten dat deze afsluiting ongeveer 9 maanden gaat duren. Meer informatie over omleidingsroutes en wegafsluitingen volgt via de aannemer. We beseffen dat hierdoor tijdelijk minder parkeercapaciteit aanwezig is. We doen er alles aan om deze tijdelijke overlast zoveel mogelijk te beperken.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Er zijn alternatieve gratis parkeermogelijkheden bij het station IJsselmuiden, Burgemeester Berghuisplein en bij het parkeerterrein bij het voormalige winkelcentrum in de Hanzewijk.

Direct omwonenden in de wijk Brunnepe en ondernemers Binnenstad

Ondernemers aan de westkant van het centrum (ten westen van de Botervatsteeg) en direct omwonenden in de wijk Brunnepe kunnen een parkeervergunning aanvragen bij Stadstoezicht (Voorstraat 26) voor parkeren op de locaties Bongerd en Meeuwenplein. De ondernemers en direct omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Tijdelijke parkeerplaatsen

Er worden tijdelijke parkeerplaatsen mogelijk gemaakt op de groenstroken tegenover het gezondheidscentrum en op rijplaten bij het Bolwerk. In totaal gaat het om ongeveer 80 tijdelijke parkeerplaatsen. Daarnaast bekijken we of er nog meer mogelijkheden in de omgeving zijn.

Cookieinstellingen