Het is niet verstandig om met de trein via station Zwolle te reizen

Chaos op station Zwolle
Chaos op station Zwolle
Foto: Jan vd Jagt

Hordes met mensen wachten bij station Zwolle op bussen die hen naar de eindbestemming moeten brengen. Er zijn geen medewerkers van de NS of ProRail te bekennen en, behalve dat er geen treinen rijden, wordt er niets omgeroepen. De chaos in Zwolle is compleet. Het is dus onverstandig om met de trein te reizen naar Leeuwarden of Groningen.

Oorzaak van de chaos is een beschadigde bovenleiding en stroomafnemer tussen Zwolle en Meppel. Er wordt hard gewerkt om het treinverkeer zo snel mogelijk weer op gang te helpen. Ook in Groningen en Leeuwarden is het op de stations chaos omdat reizigers niet naar Zwolle kunnen reizen. 
Het regent op twitter van de berichten:
jan vd jagt
jan vd jagt
@unitedtradersgn
(Zeldzame ) bende bij de ns in Zwolle. Bovenleiding kapot en nauwelijks bussen. Volgende keer gewoon weer met eigen vervoer, het openbaar vervoer is gewoon te onbetrouwbaar. Wat een chaos…..
Anouk vd Maat
Anouk vd Maat
@me_nouky
Lang leve de #ns
gaat mijn man voor het eerst in 3 jaar n keer met trein… rijden er tussen Meppel en Zwolle geen treinen… minimaal tot 21u helemaal niets dus hij staat nu in Groningen wat te balen.
Lucie Kindlová
Lucie Kindlová
@Bohemialady
Als antwoord op @NS_online
I waited to bus more than 1hour and bus had delay. I took taxi from Meppel to Zwolle, now the train in Zwolle had 10min.delay too. My plane’s going 18:45, the gate is closing 18.15 and my train will be on shiphol airport 18:11. Who will pay my airticket for your a delay?
Jos Engelkes
Jos Engelkes
@JosEngelkes
@NS_online

5 min geleden bus vertrokken vanaf Assen naar Zwolle. In de bus goede informatievoorziening.

Conducteur Bram
Conducteur Bram
@ConducteurBram
Als antwoord op @rolandmarel @bouwesamplonius en 2 anderen
Wat zou jij als plan B willen zien? Meppel-Zwolle is het enige stuk spoor wat Nederland met Noord Nederland verbind. Je hoopt toch niet dat op zo’n drukke dag juist daar de bovenleiding kapot gaat. Je kunt helaas niet alles de baas zijn.
David Ramos
David Ramos
@m_DavidRamos
It is mind boggling you haven’t arranged some auxiliary bus service to cover the route along the failed line to Zwolle. There are more than 10K people trying to get out of Leeuwarden today…
☆ ⓢⓐⓝⓓⓔⓡ ☆
☆ ⓢⓐⓝⓓⓔⓡ ☆
@sanderthegamerr
Als het enorm druk is in Zwolle en ik moet daar een uur wachten minimaal, reis ik liever via emmen. Kost me dan wel 5 euro, maar ik denk dat die reis comfortabeler is dan proppen in bussen en treinen
Cookieinstellingen