Paul Carrack is een van de beste Britse singer-songwriters aller tijden en komt naar Zwolle

Paul Carrack
Foto: Zwolse theaters

Paul Carrack staat maandag in De Spiegel. De Britse alleskunner heef door de jaren heen een succesvolle solocarrière heeft opgebouwd met hits als ‘I Need You’ en ‘When you walk in the room’, maar vooral ook bekend als bandlid van Mike & The Mechanics en van zijn vele samenwerkingen met onder meer The Eagles, Elton John, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton.

Carrack, ook wel “The Man with the Golden Voice” genoemd, maakt midden jaren zeventig voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths en Roxy Music en bouwt hij vanaf begin jaren tachtig aan zijn solocarrière. Bij het grote publiek wordt de nu 65-jarige Carrack vooral bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoort hij wereldhits als ‘All I Need Is A Miracle’, ‘Over My Shoulder’ en natuurlijk ‘The Living Years’.

Solowerk

In de jaren tachtig gaat het crescendo met het solowerk van Carrack. Met hitsingle ‘I Need You’ is zijn tweede soloalbum ‘Suburban Voodoo’ zijn doorbraak, waarna ook ‘One Good Reason’ (1987) goed scoort met de single ‘Don’t Shed A Tear’ die de negende positie in de Billboard Hot 100 haalt. Op ‘Groove Approved’ (1989) staat wellicht zijn grootste solo-hit in Nederland, ‘Dedicated’. Vanaf het begin van de jaren negentig richt Carrack zich, naast solowerk, ook weer op zijn werk als sessiemuzikant.

Samenwerking

Als artiest heeft hij samengewerkt met BB King, Simply Red, Ringo Starr en Elton John, maar ook met Roger Waters en zijn megaproject ‘The Wall Live’ in Berlijn, waar 250.000 mensen op af komen. Daarnaast schrijft Carrack door de jaren heen ook klassiekers voor anderen, zoals ‘How Long’, ‘Love Will Keep Us Alive’ voor The Eagles.

 

Paul Carrack – 2019 TOUR

Support:Tessa Belinfante

20.00 tot 23.00 uur

De Spiegel – spiegel

 

 

Reacties

article
19163
Paul Carrack is een van de beste Britse singer-songwriters aller tijden en komt naar Zwolle
Paul Carrack staat maandag in De Spiegel. De Britse alleskunner heef door de jaren heen een
https://kampen.nieuws.nl/regio/19163/paul-carrack-is-beste-britse-singer-songwriters-aller-tijden-en-komt-naar-zwolle/
2018-10-14T07:08:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/174/2018/10/14070812/Schermafdruk-2018-10-13-07.59.30.png
regio