ChristenUnie presenteert brede kandidatenlijst Overijsselse Staten

De belangrijkste kandidaten voor de ChristenUnie
De belangrijkste kandidaten voor de ChristenUnie
Foto: CjhristenUnie Overijssel

De ChristenUnie in Overijssel presenteert een brede lijst met kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Al eerder is bekend gemaakt dat Renate van der Velde uit Kampen lijsttrekker is voor de komende verkiezingen.

Zij is inmiddels bijna twee jaar betrokken bij de provinciale fractie en is daarvoor Gemeenteraadslid geweest. Zij wordt gevolgd door de huidige fractievoorzitter Jan Westert uit Ommen, die graag nog een periode als statenlid doorgaat maar geen rol als lijsttrekker wil vervullen. De huidige fractie is met veertiger Arjan Hof uit Enschede en Sybren Stelpstra uit Hardenberg stevig vertegenwoordigd. Stabiliteit en continuïteit in het politieke bestuur vindt het Overijsselse CU-bestuur belangrijk. Op de lijst komt Arie de Niet, oud-raadslid uit Deventer, op de vijfde plaats. Het bestuur ziet in hem een belangrijke kandidaat voor de toekomst in de fractie en hoopt dat hij de vijfde zetel voor de partij weet te veroveren.

Twintigers

Bij de eerste tien kandidaten komt de ChristenUnie met twee twintigers, Annika van de Belt (Zwolle) op zes en Bart Visser (Ommen) op acht. Margreeth Krommendijk uit Nijverdal staat op de lijst met een zevende plaats. Arie Paul van den Beukel uit Hengelo en Marthijn van de Wetering uit Zwolle maken de eerste tien compleet.

Gedeputeerde

In totaal telt de lijst van de ChristenUnie een lijst met 42 kandidaten breed verspreid over de provincie. Op plek 42 staat gedeputeerde Bert Boerman uit Kampen. Hij wil zijn werk als Overijsselse gedeputeerde graag in de komende periode voortzetten.  Het ChristenUnie bestuur is ook blij met drie kandidaten uit de provinciehoofdstad Zwolle. Naast de lijsttrekker Renate van der Velde en de gedeputeerde Bert Boerman zorgt Kampen met Jan Willem Schutte voor drie kandidaten.

Het bestuur van de ChristenUnie Overijssel is blij met de breed over de provincie samengestelde lijst, die op 18 oktober zal worden voorgelegd aan de leden. De lijst is relatief jong en telt 16 vrouwelijke kandidaten, waaronder de lijsttrekker. Dat is een rijkdom waar het partijbestuur verguld mee is.

Cookieinstellingen