Films op TV voor dinsdag 12 Juli 2016

Vicky Cristina BarcelonaVicky Cristina Barcelona
20:30 – 22:30 op SBS9
Drama (2008) uit Spanje
IMDB-rating: 7.2 (196711 stemmen)
Met Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Christopher Evan Welch e.a

Vicky en Cristina zijn twee hartsvriendinnen met tegengestelde karakters. Bij Vicky, die verloofd is met een degelijke jongeman, overheerst de rede, terwijl Cristina zich laat leiden door haar gevoelens en voortdurend op zoek is naar nieuwe passies en sexuele ervaringen. Wanneer ze de kans krijgen om de zomer in Barcelona door te brengen, zijn ze allebei dolenthousiast : Vicky wil nog voor haar huwelijk een master behalen, terwijl Cristina na haar laatste liefdesperikelen behoefte heeft aan iets nieuws. Op een avond ontmoeten ze in een kunstgalerij een Spaanse schilder. Juan Antonio is knap, sensueel en verleidelijk en doet hen een nogal ongewoon voorstel. Maar die nieuwe vriendschap valt niet in de smaak van Juan Antonio’s ex-vriendin.

SpeedSpeed
20:30 – 22:45 op RTL7
Actie (1994) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.2 (259193 stemmen)
Met Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock e.a

Een psychopaat heeft onder een bus een bom gemonteerd, die zal ontploffen als de bus langzamer rijdt dan 50 mijl per uur. In de drukke spitsuren van Los Angeles moet de jonge politieagent Jack Traven de passagiers van de bus proberen te redden.

Big Momma's HouseBig Momma’s House
20:30 – 22:35 op Veronica
Actie (2000) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.1 (66460 stemmen)
Met Martin Lawrence, Nia Long, Paul Giamatti e.a

FBI-agent Malcolm gaat undercover om een bankrover te kunnen pakken. Hij moet zich vermommen om het vertrouwen te winnen van het vriendinnetje van de bankrover. Hij transformeert zichzelf in een dikke oudere dame: Big Momma.

Ice Age: Dawn of the DinosaursIce Age: Dawn of the Dinosaurs
20:30 – 22:30 op RTL8
Animatie (2009) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7 (164439 stemmen)
Met Eunice Cho, Karen Disher, Harrison Fahn e.a

De ijskoude helden van de wereldwijde filmhits Ice Age en Ice Age 2: The Meltdown zijn terug voor een nieuw avontuur. Scrat jaagt nog steeds de beruchte eikel na (terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt); Manny en Ellie verwachten hun eerste baby-mammoet, Sid probeert een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel.

The Nutty ProfessorThe Nutty Professor
22:35 – 00:30 op Veronica
Komedie (1996) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.6 (85798 stemmen)
Met Eddie Murphy, Jada Pinkett Smith, James Coburn e.a

De zwaarlijvige professor Sherman Klump krijgt na het drinken van een magisch drankje de gespierde en lenige figuur van de adonis Buddy Love. Als de mooie Carla Purty op de universiteit les komt geven, wordt Sherman prompt straalverliefd en zoekt wanhopig naar middelen om zijn 200-kilo zware lichaam terug te brengen naar algemeen geaccepteerde normen.

The SaintThe Saint
22:45 – 01:05 op RTL7
Actie (1997) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.2 (51865 stemmen)
Met Val Kilmer, Elisabeth Shue, Rade Serbedzija e.a

Templar reist in opdracht van een Russische gas- en oliemaatschappij naar het Engelse Oxford. Zijn taak het stelen van een unieke formule, waarmee een auto op ongeveer vier liter water maar liefst 80 miljoen kilometer kan afleggen.

Cookieinstellingen