Yanieck Frijstein weet als eerste Nederlander de EYOF-limiet te zwemmen op de 1500 meter vrije slag

OC coach Henri Koek, ook bondschoach junioren, kan Yanieck Frijstein verwelkomen in de ploeg voor de vervangende EYOF
OC coach Henri Koek, ook bondschoach junioren, kan Yanieck Frijstein verwelkomen in de ploeg voor de vervangende EYOF
Foto: Henri Koek

Op de derde en laatste dag van de Eindhoven Qualification Meet heeft Kampenaar Yanieck Frijstein, trainend bij het Opleiding Centrum (OC) zwemmen in Drachten, wederom indrukwekkende prestatie geleverd.

Frijstein viel een bijzondere Nederlandse eer te beurt, door als eerste Nederlander ooit, een EYOF-limiet te bemachtigen op de 1500m vrije slag. Met 16.22,18 verbeterde Frijstein zijn persoonlijke record met maar liefst 25 seconden en de tijd van 16.28,8 die als eis was gesteld om te kunnen deelname aan het European Youth Olympic Festival was voor de Kampenaar dan ook geen enkel probleem. Op de 200m schoolslag wist Frijstein zijn persoonlijke record in de B-finale nog aan te scherpen tot 2.26,90.

Op de tweede dag wist de 15 jarige Yanieck Frijstein de limiet voor het European Youth Olympic Festival te zwemmen. Het toernooi is dit jaar geannuleerd wegens de uitgestelde zomerspelen, maar de KNZB zal de gekwalificeerden wel een alternatief bieden. Frijstein deed dit op de 400m wisselslag waar hij met 4.37,16 ruim onder de vereiste 4.39,10 zwom.

Op de wisselslag had Yanieck Frijstein ook al van zich doen spreken op de 200 meter wisselslag. Met 2.12.00 wist hij in een spannende strijd de B-finale op zijn naam te zetten. Deze tijd betekende voor Frijstein een verbetering van zijn inschrijftijd met ruim drie seconden.

 

Cookieinstellingen