CSE Topsportacademie Nederland gaat van start met talentprogramma korfbal

CSE Topsportacademie heet korfballers een warm welkom
CSE Topsportacademie heet korfballers een warm welkom
Foto:

CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle wil in samenwerking met het KNKV starten met een talentprogramma voor jonge korfballers. Vanaf het schooljaar 2024-2025 kunnen talenten bij het CSE een opleiding volgen en zich professioneel ontwikkelen in hun sport.

CSE Topsportacademie is uniek in Nederland. Als ambitieuze sporter krijg je op het CSE de kans om je sporttalent optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen (vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, maar ook mbo- en hbo-opleidingen). Talenten vanuit zo’n 20verschillende sporten kunnen terecht op het CSE. Talenten kunnen zich volledig concentreren op de sport, en tegelijkertijd hun schooldiploma halen. Het CSE zorgt ervoor dat elk talent het beste uit zichzelf haalt, op alle fronten. De begeleiding is deskundig, zowel op sportief als onderwijsvlak, maar ook gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de talenten, onder andere door middel van een uitgebreid skills-programma.

Verheugd over samenwerking

Het KNKV is verheugd met de samenwerking met het CSE. “Het biedt talenten de mogelijkheid om nog meer te korfballen en hun talent te ontwikkelen. En het sluit goed aan op hoe het KNKV kijkt naar talentherkenning en talentontwikkeling. De doelstellingen die het CSE met dit programma nastreeft komen één op één overeen met de grote ambities van het KNKV. Persoonlijke groei, sportplezier en maatschappelijke impact zijn hierin de pijlers”, zegt Ruben Boode van het KNKV.

Vanaf het schooljaar 2024-2025 start de trainingsgroep korfbal op het CSE. “Wij zoeken talenten die gedreven zijn om het maximale eruit te halen. Elke dag opnieuw. Uit de sport en uit de school. We focussen ons bij de start op de doelgroep jonge, enthousiaste, ambitieuze korfballers uit de onderbouw van de middelbare school uit Noord-Oost-Midden Nederland”, aldus Anje Boogerd van het CSE. Geïnteresseerde korfballers kunnen zich na het CSE Open aanmelden voor de selectietrainingen die vanaf eind januari 2024 plaats zullen vinden.

CSE Open

Voor iedereen die geïnteresseerd is in CSE’s unieke combinatie van groeien in topsport én in het klaslokaal organiseert het CSE de CSE Open. Op woensdag 15 november tussen 17.30 en 20.00 uur is het CSE (Boerendanserdijk 2A te Zwolle) voor iedereen geopend: talenten en ouders, maar ook coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen. Potentiële studenten kunnen vrijblijvend kennismaken met het onderwijs en álle 19 sporten die op het CSE worden aangeboden. Ook staan sportmanagers, leraren en medetalenten klaar voor een kennismaking. Aanmelden is verplicht en meer informatie daarover is te vinden op de website van CSE Topsportacademie: https://www.cse-topsportacademie.nl/open-dagen

Cookieinstellingen