Politie zoekt drie jongens die worden verdacht van een mishandeling van een man

Foto:

De Zwolse politie heeft drie jongens, die worden verdacht van een mishandeling, openbaar gemaakt. De jongens zijn nu nog geblurd omdat ze de kans wordt gegeven zich te melden. Ze hebben op 27 oktober een man mishandeld die ernstig gewond raakte.

De jongens ware op 27 oktober rond 02.30 uur op de Oude Vismarkt in Zwolle. Ze waren vervelend tegen een zwerver die daar rondliep. Een man sprak ze daarop aan en er ontstond een discussie die uitmondde in duw- en trekwerk. Hierdoor viel de man op de grond waarbij zijn hoofd hard de grond raakte. Daarna gaf één van de jongen de man nog een trap tegen zijn hoofd. De man heeft hierdoor ernstig letsel opgelopen. Zijn kaak is zowel links als rechts gebroken geweest. Hij is geopereerd en heeft meerdere platen en schroeven in zijn kaken gekregen. Daarnaast mocht hij drie weken alleen maar vloeibaar voedsel eten. Zijn herstel heeft ruim zes weken geduurd.

Aan iedereen die een van de jongens kent of herkent mag de politie tippen! Het nummer van de gratis tiplijn is 0800-6070.

Politie Zwolle zegt: ”De mishandeling staat op beeld. We laten hier een ‘still’ uit dat filmpje zien waarop jullie gezichten onherkenbaar zijn gemaakt. We denken dat jullie jezelf wel herkennen. Nemen jullie binnen een week contact met ons op? We tonen namelijk liever niet de beelden in het tv programma Plaats Delict. Het is dan voor iedereen zichtbaar dat het om jullie gaat, want de beelden zijn heel duidelijk. Meld je (samen met een ouder of verzorger) op een politiebureau. 📱 Bellen mag natuurlijk ook: 0900-8844. Vertel erbij dat het gaat om de zaak met het nummer 2023497835.”

Opmerking van de politie:

”We krijgen vaak vragen over waarom we een foto blurren. Dat doen we omdat we de verdachte een extra kans willen geven. Als we de beelden openbaar maken, is voor iedereen te zien dat degene op de beelden verdacht wordt van een strafbaar feit. Dus ook onder andere ouders, familie, vrienden, buren, klasgenoten en werkgevers. Dat kan behoorlijk impact hebben. Blurren doen we dan ook voornamelijk als de verdachte (vermoedelijk) minderjarig is of als de aard van het delict daar aanleiding toe geeft. We plaatsen deze oproep natuurlijk omdat we de zaak willen oplossen. Meldt de verdachte zich niet, dan maken we de beelden alsnog openbaar in de hoop dat iemand hem of haar herkent.”

Cookieinstellingen