Rijkswaterstaat strooit ruim 6,5 miljoen kilo zout

Foto:

Rijkswaterstaat heeft sinds donderdag 19.00 uur tot aan 09.00 uur vrijdagochtend ruim 6,5 miljoen kilo zout gestrooid. “We zijn de hele nacht actief geweest, hebben heel veel gestrooid, maar we kunnen de gladheid soms niet helemaal voor zijn”, zegt een woordvoerder.

Rijkswaterstaat meldde vrijdagochtend eerder al dat het naar verhouding druk was op de snelwegen. De dienst stelde dat de hoeveelheid file die er rond 06.45 uur al stond, 80 kilometer, uitzonderlijk was. Volgens de metingen van Rijkswaterstaat stond er rond 08.30 uur zo’n 170 kilometer, met in totaal circa 35 files.

Die drukte komt volgens de woordvoerder door ongelukken, waarvan in ieder geval een deel vermoedelijk het gevolg is van gladheid. “Op de vrijdagochtend kon je sinds corona bijna niet meer praten over een echte spits. Maar je ziet nu dat het naar verhouding druk is. We hebben een aantal ongevallen gehad, en die veroorzaken meer file dan normaal.”

De ANWB kijkt volgens een woordvoerder deze ochtend nog niet enorm op van de hoeveelheid file die er staat. “Er zijn een paar ongelukken gebeurd, mogelijk door de gladheid, maar voor ons is het nog niet alarmerend. Op de A50 is vrijdagochtend een ongeluk gebeurd door de gladheid, vertelt de zegsman verder. Bij ongelukken elders is volgens hem nog onduidelijk of gladheid een rol heeft gespeeld. De ANWB adviseert weggebruikers voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken.

Cookieinstellingen