Eerste woonzorgvisie van Nederland door elf gemeenten in Zwolle ondertekend

Ministers Hugo de Jonge en Conny Helder bij de werkconferentie wonen voor ouderen
Ministers Hugo de Jonge en Conny Helder bij de werkconferentie wonen voor ouderen
Foto:

De allereerste woonzorgvisie van Nederland is in Zwolle ondertekend. Dit onder toeziend oog van woonminister Hugo de Jonge en Conny Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Elf gemeenten ondertekenden samen met zorgorganisaties, woningbouwcorporaties en zorgkantoren de woonzorgvisie. Daarmee is afgesproken om tot en met 2030 zo’n 6600 geschikte woningen voor ouderen te realiseren. Woonminister Hugo de Jonge en minister Conny Helder waren naar Zwolle gekomen om dit heugelijke feit mee te maken. Dit gebeurde tijdens de werkconferentie Zorgeloos thuis om impact te maken met het wonen voor senioren.

Omdat de samenstelling van de bevolking snel verandert zijn er steeds meer ouderen, terwijl het aantal mensen dat in de zorg kan werken of mantelzorger kan zijn, steeds verder afneemt. Het doel is om ouderen in staat te stellen om zo lang en goed mogelijk zelfstandig te wonen. In de woonzorgvisie maken woningbouwcorporaties, zorginstellingen en overheden afspraken voor het realiseren van voldoende woningen die geschikt zijn voor oudere bewoners.

Cookieinstellingen