Met Rijbaan.nl op weg naar een nieuwe toekomst, informatiebijeenkomst bij rijcenter Gons in de Lichtmis

Rijcenter Gons houdt dinsdag 2 april een informatiebijeenkomst
Rijcenter Gons houdt dinsdag 2 april een informatiebijeenkomst
Foto:

Beginnen aan een chauffeursopleiding met de zekerheid dat je daarna een baan hebt in de transportsector. Dat is de kracht van Rijbaan.nl. Bij rijcenter Gons in Rogat wordt op 2 april een informatiebijeenkomst gehouden

Veel jongeren én mensen die een andere richting op de arbeidsmarkt zoeken, sloegen deze route al in. “Mensen zijn vaak verrast door de kansen die de transportwereld biedt”, zegt directeur Erik Hattem van Rijcenter Gons. De rijschool gevestigd in Meppel (Rogat) is de initiatiefnemer van Rijbaan.nl. Veel vrijheid, lange dagen, vaak van huis en een beroep voor mannen. Volgens Hattem klopt dat bijna klassieke beeld van vrachtwagenchauffeurs niet meer. “Ook in deze sector zijn parttimebanen tegenwoordig heel gebruikelijk. Voor mensen die twee of drie dagen willen werken, zijn er volop kansen.

Jongensdroom

Manager Wim Rook ziet tijdens informatiebijeenkomsten een heel gemêleerd gezelschap voor zich. Mensen van alle leeftijden hebben belangstelling voor een functie op de weg. “Van jongeren die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten tot vijftigers en zestigers die nog eens wat anders willen en zich laten omscholen. Rijden op een vrachtwagen is voor veel mensen eenjongensdroom. En via Rijbaan.nl kun je die op een praktische manier waarmaken.”

Vertrouwde specialist

Want binnen zes maanden behalen geschikte kandidaten alle rijbewijzen en diploma’s die nodig zijn voor de transportsector. En daarna gaan ze de weg op voor gerenommeerde bedrijven uit de regio. Of de nieuwe chauffeurs nou kiezen voor bevoorrading dichtbij huis of buitenlandse routes. Rijbaan.nl is een logische vervolgstap van Rijcenter Gons. Dat is voor bedrijven en particulieren al jarenlang de vertrouwde specialist voor alle rijopleidingen, bij- en na scholingen rondom Code 95, in-company opleidingen en personeelsvraagstukken.

Minimale opleidingskosten

Met Rijbaan.nl voegt Rijcenter Gons daar detachering aan toe. Transportbedrijven zijn daarmee op de krappe arbeidsmarkt verzekerd van gemotiveerde en goede opgeleide chauffeurs. “Tegelijkertijd bieden we onze cursisten de garantie van een baan”, zegt Wim Rook. “Die zekerheid is ideaal voor starters én voor mensen die een nieuwe richting op de arbeidsmarkt willen inslaan. Omdat je na een opleiding doorstroomt naar een baan, is die stap veel minder groot. Dankzij subsidies en regelingen blijven de opleidingskosten ook laag.”

Informatiebijeenkomst

Rijbaan.nl houdt elke maand informatiebijeenkomsten. Belangstellenden worden daarop volledig bijgepraat over de mogelijkheden van een toekomst in de transportsector. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 2 april (17.30 uur) in De Lichtmis, Zwolle. Kijk voor aanmelden en voor meer informatie op rijbaan.nl/bijeenkomst-bijwonen

Cookieinstellingen