Bijeenkomst over ongewenste kinderloosheid na kanker

Foto:

IntermeZZo houdt een informatiebijeenkomst over mensen die na kanker een kinderwens hebben, maar deze droom komt niet uit.

Kanker heeft veel gevolgen, vaak ook drastische gevolgen. Niet alleen tijdens de ziekte, maar zeker ook daarna. Een van de gevolgen kan ongewenste kinderloosheid zijn. Met name voor mensen die op jonge leeftijd geconfronteerd zijn met kanker. Op zaterdag 29 juni is er een themabijeenkomst over kinderloosheid. Deze bijeenkomst is speciaal voor mensen die als kind of jongvolwassene (18 tot 40) kanker hebben of hebben gehad. Ook partners zijn welkom.

Onvervulde kinderwens

Simone Sinjorgo is aanwezig als spreker. Zij is lichaamsgericht psychosociaal therapeut, relatietherapeut en ervaringsdeskundige als het gaat om ongewenste kinderloosheid. Ook schreef ze het boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact. Ongewenst kinderloos na kanker is een onzichtbaar onderwerp. Terwijl vrienden en familie verder leven, een gezin stichten, kan het voelen alsof jouw leven stilstaat en dat je steeds opnieuw wordt geconfronteerd met je eigen gemis of verdriet om een onvoltooid gezin. Hoe ga je daarmee om? Hoe gaan leeftijdsgenoten die hetzelfde doormaken ermee om? Daarover kun je in gesprek tijdens deze themabijeenkomst. Ook is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad.

De landelijke Stichting Jongeren en Kanker houdt de gratis themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker samen met het landelijke AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk en IntermeZZo IPSO Centrum voor leven met en na kanker in Zwolle.

De bijeenkomst is zaterdag 29 juni bij IntermeZZo aan de Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Start 11.00 uur tot 14.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Aanmelden kan via e-mail [email protected], telefonisch via 088 624 6088 of loop binnen bij IntermeZZo.

Cookieinstellingen