Wat is er met Maas (84) gebeurd? Hij werd dood gevonden in zijn huis

De 84-jarige Maas van den Heuvel
De 84-jarige Maas van den Heuvel
Foto:

In zijn woning aan de Buiten Nieuwstraat in Kampen is woensdag 18 oktober het lichaam gevonden van de 84-jarige Marius van den Heuvel. Er zijn aanwijzingen voor een misdrijf. Marius is maandag 16 oktober om 21.00 uur voor het laatst in leven gezien.

De politie heeft hulp van het publiek nodig om de dood van de bekende Kampenaar Maas van den Heuvel op te helderen. Zijn lichaam werd vorige week woensdag gevonden in zijn huis aan de Buiten Nieuwstraat. De politie gaat uit van een misdrijf en wil onder meer weten wie Maas (84) na maandagavond 16 oktober nog heeft gezien.

De inwoner van Kampen was een plaatselijke bekendheid, was decennialang uienteler en medeoprichter en voorzitter van het CDA in de stad. Daarnaast had hij verschillende landbouwgerelateerde bestuursfuncties.
Na de vondst van het levenloze lichaam van Maas van den Heuvel en een eerste onderzoek stelde de politie vast dat het om een misdrijf gaat. Inmiddels zijn de zwarte hekken bij zijn woning weggehaald, om het huis liggen bloemen en kaarsen.

Voor het laatst gezien in het café

Voor het laatst is hij gezien op maandagavond 16 oktober. Hij verliet rond 21.00 uur café De Lantaarn en ging in de richting van zijn huis, 140 meter verderop in dezelfde straat, de Buiten Nieuwstraat.
“We vermoeden dat hij meteen naar huis is gegaan”, zegt woordvoerder Sven Strijbosch van de politie in het opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost en Omroep Gelderland. De politie heeft al mensen gesproken. Ze hoopt op camerabeelden in de straat van bewoners of passanten die 16 oktober tussen 21.00 en 22.00 uur zijn gemaakt.

“Die beelden kunnen ons helpen bij het maken van een reconstructie van wat gebeurd moet zijn”, zegt Strijbosch. “Ook spreken we graag mensen die zich nog niet hebben gemeld bij ons en die waardevolle informatie hebben over zijn dood.”

Maas van den Heuvel (84) uit Kampen vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen

De politie deed onderzoek in Maas van den Heuvels woning, gaat dus uit van een misdrijf, maar wil er verder niets over zeggen. Ook niet hoe de Kampenaar om het leven is gekomen. Woordvoerder: “Het onderzoek loopt nog en we kunnen in dit stadium nog geen uitspraken erover doen.”

 

Wie camerabeelden heeft van de laatste uren van Maas van de Heuvel of wie meer weet over het overlijden kan contact opnemen met de politie via 0900-8844

Bron: rtv Oost/Plaats Declict

Cookieinstellingen