Europa draait door van Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit komt naar Zwolle met Helga Salemon als gast

Foto:

Het is inmiddels een van de meest beluisterde podcasts: Europa draait door met Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn. Op dinsdag 7 november komen de Wit en Boekestijn naar Zwolle en nemen Helga Salomon mee. Naast een live-editie van de podcast geven de twee een minicollege over een actueel onderwerp en gaan ze in gesprek met het publiek.

Blijft Europa eensgezind in de Oekraïne-oorlog? Hoe heeft de oorlog Rusland veranderd? En wat staat het land te wachten: de terugkeer van het IJzeren Gordijn? Of eerder een nieuwe Russische Revolutie? Dat zijn de vragen die worden gesteld. De beide heren ontvangen niemand minder dan Helga Salemon, Ruslandkenner onder andere verbonden aan HCSS. Naast de live-editie, een minicollege en het gesprek met het publiek testen ze de kennis in een quiz, de Europa Draait Door Quiz. Het wordt een hele bijzondere live-editie van de podcast.
  • Tim de Wit is presentator van de podcast Europa Draait Door. Daarnaast presenteert hij op Radio 1 Bureau Buitenland. Eerder was hij onder andere correspondent in het Verenigd Koninkrijk en schreef hij het boek Wankel Koninkrijk.
  • Arend Jan Boekestijn is als historicus onder meer verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt de podcasts Europa Draait Door en Boekestijn & De Wijk. Een dagelijkse podcast over internationale vraagstukken.
  • Helga Salemon is Ruslandkenner en verbonden aan HCSS.Europa, Haags Centrum voor Strategische Studies. Ze specialiseert zich in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Daarbij probeert ze de vaak bizarre Russische alledaagse  werkelijkheid begrijpelijk te maken voor een Nederlands publiek.

Europa Draait door is te zien en te beluisteren in de Hanzestrohmzaal van Odeon. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via de Zwolse Theaters

Cookieinstellingen